Miljøvenlige BAMBUS ØKO-PRODUKTER | BAMBUS ER DEN RIGTIG BÆREDYGTIG VALG

Vores bambus producent Moso Int.BV tilbyder en stor variation af bambus gulve og byggemateriale for enhver!

Moso International BV har over i 20 år været Europas førende producent og innovator i bambus gulve og byggeprodukter.

Moso International BV har bevæget sig ind i markeder i hele Europa, og nu er det Danmarks tur til at få chancen for at opleve det bedste verdens gulve og byggematerialer kvalitet af bambus træart . Partnerskabet med Moso giver os muligheden for at tilbyde det bedste kvalitet af bambus gulve og andre bambus produkter, samt meget behagelig service. MOSO bambusprodukter er topkvalitets, miljøvenlige og bæredygtige varer der passer perfekt til den skandinaviske klima, og er prismæssigt konkurrencedygtige i forhold til lignende varer fra andre producenter. Vi har et kæmpe lager i Holland og vi leverer hurtigt normalt indenfor 3-7 dage i Danmark. 

Vores bambusprodukter er produceret af virksomheden MOSO International B.V. fra Holland som er specialister i udvikling af innovative og trendsættende bambus produkter. Firmaets navn kommer fra en gigantisk type MOSO bambustræ under navnet ‘Phyllostachys pubescens’.  MOSO er verdens mest kendte specialist i bambus produkter til design og konstruktion. Moso International i 1997 var grundlagt i Holland og siden da har de udviklet sig til at blive europæiske markeds-leder i skabelsen af bæredygtige, innovative bambus produkter til indendørs (bambus gulve, bambus paneler, plader og bjælker) og udendørs brug (bambus pyntende dæk og beklædning). Der er ingen andre virksomheden i hele verden, der matcher den brede – og stadig voksende – sortiment i top kvalitet bambus design og konstruktion produkter, såsom bambus parket, paneler, bjælker og finer. Da bambus er fra Kina er det også årsagen til at en stor del af MOSO organisation er repræsenteret i Kina. Fra deres eget kontor, i nærheden af Shanghai, er der 30 personer hvis primære opgave er at opretholde kvalitetskontrollen på de forskellige fabrikker. De kontroller ikke kun det færdige produkter men er  også konstant til stede under selve produktionen. Ud over det kinesiske kontor har MOSO yderligere interesse i Kina, igennem deres joint-venture i nærheden af Hangzhou, hvor de laver bambus finer. Omkring 200 personer er her beskæftigede. I Europa kan man finde hovedkontoret i Zwaag, tæt på Amsterdam, og her er  der 35 personer der beskæftiger sig med at koordinere det verdensomspændende salg – hvilket har ført til at MOSO har leveret bambus til for eks. Toyotas Europæiske hovedkontor i Bruxelles, til mange shop forretninger i Europa. MOSO leverer også finer til mange af BMW’s bil modeller – og de har leveret 200.000 m2 lofts paneler til Madrids internationale lufthavn, Barajas. I mellemtiden har MOSO eksisterer i 20 år og med dens store erfaring er de i stand til at tilfredsstille de højeste krav fra kunder og arkitekter. MOSO har udviklet sig til en europæisk markeds leder inden for bambus. Der er intet andet firma der kan tilbyde et ligeså stort produktportefølje, der stadig løbende udvides. 

Moso Natural Bambus Gulve.

Moso Bambus er den næste generation i bambusgulv og byggemateriale

Bambustræ arten Moso dækker ca. 65% af den samlede kinesiske bambusskov. Dette fortrukne materiale har fremragende egenskaber: Det er meget hårdt og slidstærkt, hvilket gør det perfekt velegnet til at producere bambusgulv. I modsætning til langsomt voksende tropisk hårdttræ, er Moso bambusgulve lavet af den hurtigst voksende plante på jorden, da den vokser op til 1 meter i døgnet. Moso bambusgulve er kendt for deres enorme kulstofbinding potentiale. Derfor er Moso bambusgulve er den mest økologiske og bedste løsning for dit gulv, med helt sikkert garanti til forbrug i gennemsnit op til 30 år.

MOSO er det kinesiske ord for den type bambus som leverer råmaterialet til alle MOSO produkter og gror i store områder i Kina, i alt omkring 8 millioner hektarer. Det svarer til at beplante hele Danmark til med alle bambusskove – 2 gange! Selvom bambusarten “MOSO” formelt ikke er et træ, men græs, har det fremragende “hårdttræ” egenskaber: det er meget hårdt og holdbart. Kombineret med den høje stabilitet (lille krympning og svulme) er det dét perfekte råmateriale til MOSO bambusgulve. De MOSO bringer bambusskoven til dit gulv, med Bamboo Forest gulvplader: i stedet for at skære bambuspolen i strimle og presse dem sammen i et gulvbræt, så bruges den ‘komplette’ bambuskuffes. Bambusens væg bliver fladtgjort med en særlig proces, og den fungere som det øverste lag af et 3-lags gulvbræt. Resultatet er et meget robust plade med den naturlige skønhed af bambusplanten. Ringene som findes på bambus er synlig i form af knuder (på bræddernes fulde bredde), og selv de markeringer, som landmændene har lavet, kan ses i nogle brædder. Gulvets overflade består af bambusstammen, som er så hård, at der ikke kræves olie eller lak. Bambus er et naturprodukt og kan variere i farve, korn, tekstur og struktur fra plade til plade. En lille træprøve er kun vejledende og repræsenterer ikke hele udseende af den større overflade af det samme produkt.

Bambus er et af de hurtigst voksende jordplanter i verden og alle MOSO bambusprodukter er C02-neutral.

Bambus er en uendelig ressource, da den vokser meget hurtigt (op til 1 meter om dagen), og da kun de ældre stænger høstes, får den yngre bambus mere plads til vækst, der giver et højere udbyttePå grund af sin unikke væksthastighed, kombineret med effektiv produktion absorberer MOSO bambus faktisk mere C02 end det frigives under produktion og transport til kunden. Udover dette har MOSO haft det økologiske og kulstofmæssige fodaftryk af deres produkter vurderet af Delft University of Technology efter den internationale accepterede LCA-metode, og viser at alle bambusprodukter af MOSO® er CO2-negative over hele livcyklsussen.  

Moso Bambus – er den eneste kilde til at producere 100% rigtige bæredygtigt byggemateriale.

Bamboo Flooring var det første verden innovative bambus produkt fremstillet af bambus MOSO art.

Denne type bambus som er Moso bambus bliver til træ efter fem år og genopretter sig selv efter høster. Den eksotiske visuelle virkning af bamboo gulvbelægning sammen med det overlegen holdbarhedniveau er produkterne ideelle til høj trafikerende boliger og erhvervsvirksomheder som skoler, auditorier, medicinske, kontor- og shoppingområder, restauranter, hoteller og i mange andre applikationer.

Egenskaber for bambus:
– 25% mere hård end egetræ
– 50% mindre krympning eller ekspansion end egetræ
– bearbejdet til høje tolerancer for at sikre perfekt tilpasning
– ingen elektrostatisk opladning (0 V / cm)
– velegnet til gulvvarme
– varmere end trægulve
– ingen harpikse eller tanninsyrer
– imod skimmel og insekter
– ikke allergisk

Bambus gulv og parket design

Outdors project

For en fuld oversigt for projekter, referencer og inspirerende bambus design applikationer henvises til vores producents hjemmeside http://www.moso.eu/en/references